Brist på sömn skadar sex

Brist på sömn är mycket vanligt i www.svenskahpfans.com/8-tecken-p-att-du-dejtar-en-dlig-kille/ våra hektiska tider. För många saker att göra för att få tillräckligt med sömn. Det verkar som om kvinnor bör vara de första som lider av detta, som varelser av mer "mild" och mindre anpassad till livets stressiga rytm. Men forskare har funnit att sömnbrist allvarligt skadar män också.

En person ska sova minst åtta timmar, men många "affärsmän" stjäla en och en halv timme av denna tid för att ge den till arbete eller andra saker som inte kan ignoreras.

En grupp forskare från universitetet i São Paulo, som bara behandlar problem med sexuell hälsa, genomförde en studie för att ta reda på hur regelbunden, om än liten, sömnbrist påverkar mäns sexuella prestanda.

Efter att ha observerat ganska länge för män vars livsstil inte gav dem tillräckligt med tid att sova upptäckte forskare följande:

För det första skadade sömnbristen kvaliteten på mäns intima liv. Deras fullvärdiga erektion blev mer och mer sällsynt, och ju längre de levde i ett tillstånd av sömnbrist, desto mindre manifesterade sig deras maskulinitet. Man kan anta att regelbunden sömnbrist som varar flera år kommer att göra en man impotent.

För det andra upplevde sömnberövade män sexuell sömnpromenad – de hade sex i sömnen, och när de vaknade kom de inte ihåg exakt någonting som hände på natten. Detta är ganska farligt, eftersom en sexuell galning utan att kunna kontrollera sina handlingar kan något som han aldrig skulle tillåta sig i vaken tillstånd: han kanske vill ha okonventionellt sex, visa aggression och till och med skada nära och kära.

Forskare tror att skador som orsakats av kroppen på grund av sömnbrist inte kan ignoreras. Om en man inte vill att hans kropp ska börja fungera, måste han sova tillräckligt flera gånger i veckan.